Rabu, 31 Oktober 2012

Stizzer Uptown Lagik (^_^)

entry pendek je arini (^_^)

semalam, perot aku meronta2 nak makan stik Stizzer kat Damansara Uptown...ok dah...tu jer nak kabo :)

nota sipi: sekarang aku tengah sibuk dok khatam citer MasterChef US season 3...aku jadi minat giler tengok masterchef nih sbb ada orang buta yang pandai masak...dia jadi top 3 tau...nama dia Christine...dia sangat haibat! kalau tunggu kat channel 711 memang berjanggut la...so tengok je terus kat Youtube...sambil keje sambil layan youtube...oraitlah tu! ekeke...

 pompuan yang menahan lapo tahap olimpik...sila abaikan keserabaian aku nih :)






 ha yang ni memang tak berbaloi kalau beli....dulu murah jer...skrg ni dah up jadi 8 hengget sepinggan...bukan banyak mana pun kerang yg derang boh...ish tak boleh jadi nih...minggu ni gak aku terjah beli kerang besar2 kat Pantai Remis....murah dan besar2 lak tu!






 aku punya Black Pepper Steak Sizzling (RM14) dan en somi punya Chicken Steak Sizzling (RM10)...sedap! puas hati!






close up aku punya! abislah darah tinggi aku...makin meninggi la jawabnya :'(

Rabu, 24 Oktober 2012

Lain kan Muka Aku? :P

arini saja aku nak tempek IC-IC dan lesen2 aku...berbeza tol gambo2 muka aku nih...

gambo kat first IC aku adalah yang paling lawak! terburai usus kalau korang tengok...especially tang rambut GQ aku tuh....dolu2 kan fesyen GQ...ala2 kumpulan rap....lebat weiii rambut aku dulu....

sonok plak tgk gambo2 lama nih...balik umah mak aku sok...nak korek la gambo2 selekeh hingus-hingusan nih...tempek kat blog buat kenangan (^_^)




muahahahaha!!! kahhhhhhhhhh!!! GQ LA SANGATTT!!! :P







gambo kat lesen L aku....time ni tembun sket....dlm proses nak kurus






ni gambo kat lesen P aku....dah selamat kurus dahhhhhh :)






perghhh!!! ni gambo lesen PERMANENT aku....bertudung tuh...aku guna gambo tuk buat kad nikah...malas nak amik gambo byk2 kali






ni kad nikah aku (^_^)






ha, ni aku harini :)






so selamat bekerja la yer

Aku dan Sushi

asal pagi je gambo makanan...asal gambo makanan je mesti waktu pagi :P

ok sushi2 tu aku beli petang semalam...balik keje singgah Giant Kota Damansara beli stok ikan merah dan ikan solmon utk bubur anak bujang...so dah alang2 singgah beli....perot plak meronta2 lapo nak makan...maka belilah sushi2 ni....

nota sipi: promosi GroupOn Bubba Gump menarek hati la....makan utk 4 org baru 50 hengget....mana nak dpt rege camtu kan? jom beli jom! (^_^)

Selasa, 23 Oktober 2012

Aryan yang suka duduk kat kerusi

ok dah cukup citer psl makan dan diet konon2 tuh...now turn citer psl anak bujang saya yang bakal berumur 7bulan ari rabu nih...wahhh dah besar la ini budak...sungguh teruja tgk perkembangan anak bujang saya nih...berat dah 8kg lebey...aritu aku ada bg nestum...tp bertahan seminggu dua jer...skrg aku dah stop nestum...aku atau bibik bikin bubur sendiri...lagi sedap aku rasa :)

feedback? aryan sgt suka bubur...aku dah bikin bubur ayam brokoli dan bubur ikan bilis brokoli...esok nak bikin ikan merah dan brokoli carrot plak...pastu lusa nak try ikan solmon dan brokoli...wahhh semua aku nak try...excited u! (^_^)

bila bagi makan, aryan sgtlah tak suka duduk kat bouncer (kerusi goyang2 tuh)...aku letak je kat kerusi makan along dia...elok je ha dia makan kat situ...lagi puas rasaya...upah tgk citer baby tv sambil suap makan bubur...10 minit settle! :)

aryan selesa nampaknya bile di duduk kan kat kerusi along dia




video
aryan yang happening bile dapat duduk kat kerusi


Eh, Jemput Tengok yer :P

yo yo oooo je aku ni nak berdiet....nampaknya postpone dulu kot sbb minggu ni ari raya...rasa rugi plak start diet minggu nih..tak dapatlah aku merasa sup lembu meletop2 tuh....next week la gamaknya aku diet balik....kahhhhhhhh...eh jemput makan yer...bekal aku arini....byk plak bibik aku letak....tapi abis tau....ha, camne la aku tak tembun? (^_^)

Jumaat, 19 Oktober 2012

Inilah Sarapan Aku :'(

inilah sarapan aku tetiap pagi...yesssss inilah ubat darah tinggi....ini info psl ubat ni yg aku google tadi 

Amlodipine Besylate 10mg
White colour
Blister 3 x 10's
  • BP lowering as a monotherapy across a broad range of patients (mild to moderate hypertensive, elderly > 60 years old, isolated systolic hypertension, diabetes and renal insufficient patients.
  • Controlling 24-hour ambulatory BP and morning BP in hypertensive patients.
  • BP control in combination therapy with other antihypertensive agents.
  • Significant reduction in angina.

aku kena makan ubat ni setiap pagi...tak boleh skip...lagi sebulan jumpa doc utk tgk tekanan darah aku...kalau tinggi lagi, doc cadangkan aku masuk ward...darah tinggi aku bukan mild2 dah...memang super duper tinggi...cian aku kan? tapi lagi kesian adalah ANAK2 aku...huwaaaaaaa!!! pagi petang siang malam aku dok pikirkan nasib anak2 aku kalau aku sakit berterusan camni...ya Allah sembuhkanlah penyakitku ini...hanya padaMu ya Allah aku bermohon (T_T)

Selasa, 16 Oktober 2012

Kenduri Kawen Sampai 4 Kali (PITAMMM)


minggu lepas aku sefamily menghadiri jemputan kawen sepupu en somi di Bangsar...ni kenduri kali ke-3...ha amik ko! dasat tol...wat kenduri kawen sampai 4 kali...

kali pertama nikah di Johor, kali kedua yg aku attend aritu kat Dewan Felda, KL....minggu lepas kenduri ke-3 kat Bangsar...4 Nov nanti kat Johor balik...perghhh!!! berpeloh den...manyak tol duit kazen laki aku ni ek...bak sedekah kat aku sket...kahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh......

 ni kes borink dok dlm keta lelama...sesat weiii nak cari Dewan Komuniti Bandaraya kat Bangsar nih....so dua beranak mengada amik gambar moncong itik


 


 ni baru sampai setelah hampir sejam sesat





 aku bawak Aleesya jer...Aryan aku tinggalkan dgn bibik sbb dia selsema





 Anakku Aleesya...minggu depan nak bawak gi potong rambut..potong hat depan jer






 Kumpulan muzik dari Polis Bukit Aman..penyanyi pompuan tu cun ooo..sore plak ala2 Dato Siti...patutlah en somi aku leka dibuai mimpi dok tgk dia menyanyi...amboi bang...sila tdo luar! kahhhhhh





 gini lah kekdahnya bile Aleesya makan..suka tol kumam..haih! dah mcm2 aku buat...tp makan kumam jer...geram weiii!!!





 mak dgn anak memasing...kat sebelah aku tuh...my beloved sister in law...today besday dia...happy birthday to u sista!





 anak2 bujang mertua aku....hat pakai t-shirt pepel tu aku yg punya ya!





 ini lah keluarga kami yang BESAR...memang BESAR kan? kahhhhhhh...ya ampun korang semua :P





 gambar gegar...tak kira nak tempek gak...nak tunjuk betapa kurus dan cantek pompuan nih...nantilah aku kuruskan badan...baru en somi tau...kahhhhhh (bile la gamaknya yer)





 ok kenduri abis...derang berdua ni pun habis jugak...konon2 fenat la tuh...ish ish ish






 meh aku perkenalkan kazen laki aku yg kawen....hat lelaki tu kazen kami...cantek giler makeup, baju kawen dgn pelamin derang nih....semuanya cantek...ohsem! tingin aku nak kawen lagi...leh wat gempak camni (buat ulangtahun perkahwinan ke-10 kot)






 gambo derang bernikah kat johor aritu





 ini keluarga derang





 suka nya aku tgk batang berjuntai tuh..oopppss...salah eja..tgk bunga berjuntai tuh....seyes cantek!



 hat ni plak kenduri kat Dewan Felda aritu...memang diva abis!






 gambo kat studio...cantek kan? i loikeee!!!





 memang aku jatuh chenta dgn baju pink nih...banggg!!! jom kita sanding lagi nak!! ayang nak pakai camni...






sweet kan? i super duper likeeee!!!

Berjalan2 di Paradigm Mall

aku dan family dah selamat ke Paradigm Mall...ala mall kat Kelana Jaya tuh...ok gak! gempak gak! boleh la utk jalan2 sesak nafas jap...mall dekat dgn umah, wajiblah layan...kalau jauh kedaung memang umpama mimpi dalam mimpi la yer

satu lagi mall yg dekat dgn umah aku tapi lom sempat diterjah...ala Setia City Mall tuh...ha yg tu lom pegi lagi..tgklah minggu2 depan ker...nak gak aku tgk H&M kat sinun...depa kata H&M sana tak sesak...tp aku tak sopping kot...jalan2 tgk je (^_^)

 ni baru sampai Paradigm Mall...singgah beli Pappa Roti...bibik pestime makan roti nih...sedap katanya...



 
 anak aku jadi duta Pappa Roti :)





 Aleesya disamping belon Angry bird...pastu kami singgah ke Tesco beli brg2 dapo..dlm Paradigm mall ni ada Tesco






 dah abis sopping brg2 dapo kat Tesco, layan perot lapo plak...kami pekena Kenny Rogers





 yummeh! ni plate aku






 en somi yang kekenyangan...dia tolong perabiskan sekali ayam aku...





 
 sementara aku dgn en somi makan, bibik tolong layan Aryan...makan bergilir2 namanya...so bile aku dah abis, dia plak makan...siap bawak kain batik kendong lagik...klasik kan? :)





inilah bibik baru aku...Supiani namanya...so far kami puas hati dgn keje2 beliau..nanti aku citer camne aku leh tukar bibik lagi yer...next2 entry :)

Isnin, 15 Oktober 2012

Video Aryan Kena Geletek


entry arini aku nak mulakan dengan video anak bujang aku Aryan kena geletek dengan ayah dan along dia Aleesya...yang tak menahan tu Aryan menjerit2 cam mintak tolong sebab tak tahan kena geletek...so cute! kahhhhhhhhhh.....si Aryan ni memang kuat ketawa dan kuat senyum...jarang dengar dia menangis...keje dia asik ketawa jer...

Jumaat, 12 Oktober 2012

Video Aku Bergaduh Dengan Kucing

bleh plak terjumpa video2 lama nih...lawak giler video nih...aku cari gaduh dgn kucing jalanan....time ni aku baru kawen setahun...lom ada anak lagi....sbb tu aku angkut kucing2 terbiar tempat untuk aku bermanja2 dan bercakar2....aku siap buat sore kucing jantan bergaduh tau....ha, terer tak aku? kahhhhhhhhhhhhhh

Khamis, 11 Oktober 2012

KISAH DOYAN BANTAL YG FEMES KEMBALI

lately nih...byk blog dan fb dok tayang crepe doyan...terus aku meronta2 nak makan...padahal baru je bulan lepas aku rembat 3 kotak kat Ikano...

memang peberet aku makan doyan bantal nih...dari buntingkan Aleesya lagi....time tu dah femes dah...cuma penjualan dia terhad di the Garden MidValley...tempat lain non ado...tup2..setahun pas tuh..byk plak cawangan dah start jual doyan bantal nih....di antaranya dekat dgn umah aku la di Ikano tuh..wajib la kan kalau bersopping di Ikea, singgah beli doyan bantal nih...now, bukan setakat doyan bantal je yg ada...ada cempedak, mango, dan macam2 lagi la...tapi DOYAN BANTAL tetap MENJADI POJAAN HATIKU!

aku penah tayang beberapa entry psl kisah doyan bantal nih...korang leh KLIK SINI

nota sipi: aku minat satu blog ni tau...dia ni surirumah tangga....keje dia menguruskan anak2 ke sekolah dan main masak2 kat umah...umah dia memanglah cantek bangat....masakan dia plak fullllammaakkkk!!! memang diva abis! dia pandai masak masakan kampung dan masakan mat salleh...giler best la dia nih! aku baca blog dia senyap2 tau..now aku tak menahan, aku dah tego dia kat belog...sbb apa? sbb dia baru je buat CREPE DOYAN a.k.a DOYAN BANTAL! ni tengah tunggu dia buat tutorial doyan bantal...tak sabar la pulok!  kalau dia TERsinggah baca blog aku nih...mesti dia tengah kembang kuncup aku puji dia melambung2 nih...keh keh keh....

gambar doyan bantal yg aku amik tahun lepas di IKANO...satu kotak tu 10 hengget






 
of kos ada terselit gambo aku mengeget doyan bantal nih...sedapnya...

Rabu, 10 Oktober 2012

Aku Ari2 Bawak Bekal Tau :)

pada sesiapa yang belom tau, aku masih lagi bawak bekal ari2 ke opis...dulu, kini dan selamanya...tapi idaklah aku masak...bibik baik hati yg masakkan untuk aku...alhamdulillah aku dpt helper yg byk skills nih....pandai memasak, pandai mengemas umah, pandai jaga anak, dan pandai dlm agama...syukur alhamdulillah...so ni boleh dikira wordless wednesday lah yer! (^_^)

Selasa, 9 Oktober 2012

AKU SERBA OREN ARINI :P

aku yang serba oren arini...asalnya nak pakai baju merah tapi cangkuk kain ilang...maka terpaksalah aku sarung baju raya aku kaler oren terang benderang nih...umang ai! dari jauh orang leh nampak aku ooo...

bukan setakat baju je kaler oren, kerongsang pun oren dan kasut pun oren....lipstik merah2 oren...nak gak tuh...kahhhhhhh...sib baik eye shadow aku kaler cream...giler apa nak boh kaler oren...sungguh tak kena! ekeke....korang nak kutuk ker...nak keji ker...ada aku kesah! janji aku OREN...kahhhhhhhh


 
 lokasi kejadian adalah seperti biasa...jamban FVSB tingkat 10






 amacam terang tak kaler baju i...org opis ingat aku pakai coverall kapal tadi...puuuiiii!!! jeles la tu!






 gigih aku cari keronsang ni kat shah alam masa bulan posa sebab nak padankan dengan baju raya i nih






 sambil jalan2 cari keronsang...boleh plak ternampak kasut oren Vincci ni...siap ada 50% diskaun ko! ha, mana nak dapat kan? sebat je la






 
 aku memang soker baju kosong camni...pastu tempek seketul dua aksesori...






asalnya kaler lipstik aku adalah merah terang....tp aku neutralkan sikit dengan campuran kaler nude cokelat...maka dptlah mix kaler2 oren gitew...eye shadow x yah la boh kaler oren...nanti bikin orang konpius jerk...orang ke buah oren yang berjalan nih?! kahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh