Khamis, 31 Disember 2009

HAPPY BIRTHDAY SAYANG

I knew when I met u
That u were the one
I knew u and I
Together would have fun
I knew there was no other
I wanted in my life
I'm so glad sweetheart
We became husband and wife
U came into my life
And u fit perfectly
I think u were born
Especially for me
U had my heart
Right from the start
The love for u in it
Will never part

How fortunate I am
To have a husband like u
Someone I love so much
Who's love is so true
U've shown me
In so many ways
That ur love is mine
Until the end of my days
I love u for this
More than I show
I hope by my actions
This u do know
HAPPY BIRTHDAY MY LOVE...I BELONG TO U AND ALWAYS BE YOURS





video

"Special present for u sayang"

special note for u: maafkan segala kekurangan ayang selama menjadi isteri abg. Akan ayang perbaiki utk kebahagiaan kita bersama. Terima kasih kerana menjadi suami dan peneman ayang di kala ayang sedih, gembira, dan sengsara. Abanglah kawan, kekasih dan suami yg terbaik yg Allah ciptakan utk ayang. Semoga perkahwinan yg kita bina selama ini, akan berkekalan sehingga ke hujung nyawa.

Selasa, 29 Disember 2009

Kesinambungan Mahligaiku

bed, alya, dayah and the gang...aku mintak ampun sama korang...korang jgn lah caya sgt...aku angan2 jer...ni bukan rumah aku la..kahhhhhh...ni rumah showhouse jer...aku gi terjah ari ahad lepas...kat saujana utama...rumah semi-D cluster....ekeke...aku main2 jer ngan korang...aku masih lagi tinggal kat umah apt aku kat subang nun...aku angan2 je lebey..manalah tau ada rezeki nak beli...kwn laki aku yg beli umah ni...umah ni siap tahun 2011...ada 80 unit jer..sumer dah penoh...developer dia Glomac...aku berminat nak beli...tp tulah..fully booked...
korang jgn marah aku ek....smlm aku sempat baca komen korang, aku dah dekah2 guling...aku kan suka wat joke..wakakkaka...xkanlah aku wat house warming x ajak korang...apa da...korang kan tau aku ni sengal plus kepala ting tong sket....

inilah rumah yg aku gi terjah ahad lepas...simple and nice..rege dia 250K

Isnin, 28 Disember 2009

Jemput Masuk ke Mahligaiku...Ekeke...

alhamdulillah akhirnyer impian aku termakbul...jemput masuk ke teratak aku yg tak seberapa nih...house warming akan kubuat nnt...insyAllah....deco2 umah ni adalah inspirasi dari anjung seri dan impiana magazine...slow2 kayuh yer...


hall depan..simple jer..tema itam dan merah



dining hall plak...still konsep simple dan moden



jemput makan


tangga menuju ke tingkat atas



bilik di tingkat bawah..tema epal ijau



jamban di tingkat bawah...plastik pun lom tanggal...ekeke...



dapur yg simple tp masih konsep moden



bahagian luar sebelah dapur tuk sidai2 kain atau apa2 ajer...



laman yg rongak lagi...rumput xde lagi


ini plak hall di bahagian atas rumah



bilik no 3 di tingkat atas



konsep biru laut



bilik no 2..konsep pinky2



posing jap by my hubby


kabinet baju di bilik master bedroom



master bedroom


asben n my his fren tinjau kaw luar dari bilik masterbedroom


bilik air dlm masterbedroom


lampu konsep moden



view dari arah pintu masuk..yg baju kuning tu kwn asben aku, en amin

Berjimba ke KLCC during KRISMAS DAY

kalau org laen bersenang lenang di rumah time krismas....aku lak bersusah payah meredah kesesakan kota bersama family ke klcc...ni sumer gara2 nak tukar size kasut leesya yg aku rembat di isetan ari kamis lepas...salah size ko....dahla kena tukar dlm masa 3 ari...kalau tak, burnnnnnn!!!

very the sesak kat klcc...ramai giler manusia berjimba2 kat sane...berpeloh ketiak! tp aku puas, puas hati dpt tukar kasut untuk anak aku..dan puas hati dapat bawak family bersiar2 kat sane...tp yg x bape nak puas tuh, $$$ melayang2....kahhhhh...isetan giler2 sales time tuh tuk membercard...maka $$$ aku pun berterbangan....xpelah...dah rezeki isetan time tuh...nak nyesal pun tarak gunaaa....

ayah dan anak yg sonok bergambar


julangan setinggi klcc!

our happy family (pic taken by bibik)

with my beloved roomate

majikan dan bibik...tp dah ghupe cam ubat batuk cap ibu dan anak..menci tol!


pelancong dari indon mintak laki aku amek gambo dia..tersenget2 laki aku nak amik side...ekeke...

paling byk2 gambo, gambo candid ni yg paling aku soker...



sapa nak lawan gusti lengan ngan aku??? ada bran!!! (i hate my lengan, cam sumo tol! kahhhhhhh)



sambil bersiar sambil layan air pancut nari2









leesya yg x bleh tgk air, dia nak jump kat dlm kolam tuh...very dangerous la sayang!


dia dah nangis2 nak mandi kat kolam tuh...lenkali yer leesya...nnt ibu bawak lagi



bajet control cun la tuh...masa ni kami on da way nak balik ke umah...penat oooo...abis aku sefamily mandi peloh

alamak x jadik plak nak main ejek2


hambik ko! ejek x hengat! uweekkkk!! aku yg sengal! kahhhhhhhhh....

inilah kasut leesya yg aku rembat...sanggup redah klcc semata2 nak pakaikan kasut ni tuk majlis besday adam...kahhhhhh...motip?


sesambil tuko size kasut anak..sesambil tu gak rembat baju tdo dan jalan leesya...hat kaler merah tepi tu, dah selamat pakai masa party besday adam

Khamis, 24 Disember 2009

AZAM TAHUN BARU AKU!

Bile aku godek2 pc aku ni (nampak sgt xde koreje), aku terbukak folder yg dah lama bersawang...gentel punya gentel...mata aku terpana kat gambar bawah nih...pastu aku cedey dan frust...aku frust sbb aku rindukan figure aku dulu....walllahhhhhhh....ponat dah diet nih...baru turun dlm 15kg...bile la gamaknyer dpt figure cam dulu ni...ngarut sudahhhhhh...berat aku dolu dlm 49-50kg ajer....skrg ni x sanggup nak timbang ooo...kang ada lak timbang tu pecah...kalaulah timbang tu leh berckp...mesti dia dah sound aku..."JANGAN NAIK RAMAI2! (walhal aku sorang je yg timbang)" ....kahhhhhhhhhhhhh....yg paling aku frust, dulu size baju aku XS or S...suar pun size 27-28 jer...gi sopping x yah try kat fitting room...pakai rembat bayar jer..tp skrg, nak gi fitting room pun malu nak mampuih!
bile tgk balik gambar2 nih, aku nekad nak diet kaw2...itulah azam aku utk tawun dpn...tp mampukah aku?! demi nak jaga ati somi terchenta...aku mesti mampu! aku boleh! (ntah apa la aku ngarut nih..cam nak gi berperang plak!)






Rabu, 23 Disember 2009

DIM SUM YG MALATOPS!

lunch smlm aku n the gang serbu Quality Hotel KL nak mkn dim sum...mmg sedap2 dim sum kat hotel nih..peberet aku..bukannyer mahal mana pun...mkn sampai pitam dim sum kat situ baru RM25nett seorg...oklah kan...aku soker dim sum nih, lagi2 kalau ada org offer nak belanja..lagilah heaven kan? kahhhhh....
puas hati kami dok situ 2jam setengah melantak segala keturunan dim sum yg ada...ditambah plak dgn food2 yg lain...very the climax...mkn sampai muntah pun xpe..xde sapa nak marah...hancur malatops diet aku...tp dim sum tu kan kukus...ceh, ayat penyedap ati...



org yg x sabar nak melantak dim sum


inilah jejaka yg baek hati nak belanja kitaorg


cembong2 pipi korang yer mkn dim sum



our first round



sila panjang2kan tgn yer



sayu ati aku tgk budak yg tuah chinese tea nih...muka cam ada masalah jer



yg ni ntah bape kali round



mkn sampai muntah



pastu balik2 je opis, terus ada kwn aku bawak anak dia..haruslah aku culik anak dia...very chomelllll...bolat mata itam mu la baby oooiiiii


notti face yg chomel!