Jumaat, 30 November 2012

Aktiviti Bersama Teman2 :)

Inilah activiti2 aku bersama teman2...

Balik keje ptg semalam, aku dan geng2 gi support bisness kawan kami kat KLCC....dia bukak bisness ice cream cam Tutti Frutti...kedai tu terletak betol2 depan La Cucur...dekat je dgn ekslator...nama kedai tu Yogen Fruz...sedap weiii!!

orang kalau dah belanja makan memang sedap sangat! :P

macam2 aku letak kat dalam tu, ada cokelat, ada marshmallow, ada biskut batang dan mcm2 lagi ler...ekeke...

sedap weiii! ala2 Tutti Frutti...kalau korang gi KLCC, jgn loper singgah beli yer :)





 bila tengok balik gambar nih, rasa cam nak makan lagi







semuanya aku punya! tamak tak? :P



ha tu citer semalam, arini plak...aku dan kawan2 singgah berhibur di Kotak Merah Pavillion....ala, bukan aku kuar duit pun...kawan lama aku dtg belanja...ilang gak rasa gian aku nih...apa2 yang berlaku di dalam Kotak Merah tu tadi....hanya mereka2 je tau (^_^)



Kotak Merah Pavillion






sampai haruslah makan dulu! tank kena isi sebelum memulakan gerakan2..ekeke






 letak gambar sipi2 jer...yang lain2 biarlah rahsia, sib baik semuanya perempuan...kui kui kui






 aku memang alergik dengar muzik..sure tak reti dok diam :D






Pretty ladies in the house! pretty kah? kahhhhhhhhh


Kisah BIBIK

Hai geng...arini aku nak stori mori pasal BIBIK plak...sebab ada geng yg tanya mana aku dapat bibik? ok tak bibik? bape gaji derang? bape total kerugian kat agen? bibik buat apa? ko dera bibik tak? kahhhhhh..over ek! :P

sebenarnya bile kita guna servis bibik nih, ada baik dan buruknya...ikut rezeki memasing...

ada orang elok je dpt bibik yang boleh keje sampai 15 tahun...setia je bibik tu walaupun gaji dia tak byk mana pun...ni realiti tau! jiran umah mak aku kat serdang ada sorang...gaji baru 500hengget, keje dah nak dekat 10thn...bukan setakat jaga anak 4 orang, siap jaga org tua sakit lagi...memang aku suspek tol bibik nih! susah tau nak jumpa bibik setia camnih

kes lain ada bibik yg tak tahan plak bile dpt majikan yg kurang prihatin kebajikan bibik...ni true story dari pengalaman bibik jiran mak aku! (ha ko, kak kiah kan penyibuk!!! kahhhhh) 

dia dpt majikan yg sgtlah kedekut! sampaikan makan pun kena bercatu walhal anak ada 4 org...korang bayangkanlah, 3 ketul ayam kongsi makan 7 beranak termasuk bibik...giler! anak dah 4 org...laki bini lagi...bibik lagi...bibik tu pun x sampai ati nak mkn sbb tgk bebudak nak mkn...maka bibik tu pun mkn kuah ayam jer...giler kan! umah 2 tingkat, keta ada 3 bijik! ada jugak ek org camtu!!! aku tak la kata aku ni bagus sgt! tapi beragak-agak la kan 3 ketul ayam kongsi 7 org...tu dah tahap kejam ooo!!! tu baru satu part..part lain plak bila bibik sakit! boleh plak majikan wat derk jer, walhal bibik tu dah ngadu dia tak sehat...jgnkan bawak gi klinik...bagi panadol pun tarak! so tanggung la bibik tu sakit sensorang! janji keje siap! eh boley ke camtu?!

kes lain...ni nampak depan mata...bila ko kuar makan dgn family bawak bibik...dia order makan hanya utk derang anak banak jer...bibik hanya makan saki baki yang tak abis! aku? WTH!!! ish no! no! no! kenot ma! dah mcm kucing jalanan jer kekdahnya! pastu dpt plak anak majikan tu jenis pelahap! memang makan abis licin...maka bibik tu hanya geget jari dan jilat pinggan...so kesian!

tu aku ckp tak semua majikan jahat dan tak semua bibik tu baik! semua terpulang pada rezeki...aku pun senasib gak! aku pun penah gak dpt bibik yg kureng! tapi Allah tu Maha Kaya...bile kita bersabar dan redha! Allah akan gantikan kita dengan yg baik...percaya pada rezeki...

aku pun bukannya selalunya sporting! dan aku bukannya selalu baik! bile tak kena cara dan tempatnya...naik menyinga gak aku nih! aku spesis sound direct! kalau suka, aku akan puji melambung2!!! kalau bibik masak sedap, tanpa segan silu aku akan puji sampai bibik aku melt! tapi kalau bibik aku salah, memang aku marah! melainkan dia cepat2 mintak maaf...aku ni cepat marah...tapi cepat sejuk! 

kemudahan yg aku bagi kat bibik adalah berpatutan, sejajar dengan servisnya...of kos ada KPI! kalau dia bagi good servis, adalah habuan for her! tapi kalau ko bagi bad servis....sila makan sardin dgn nasi putih jer!!! kejam tak? kahhhhhhh (okeh yg ni aku tipu)

terus terang aku cakap nak pakai bibik ni memang guna banyak uwang $$$...bukan murah dek non bayar kat agen...makan 6K jugak! permit lagi! FOMEMA lagi! insuran lagi! (bibik skrg curlas pakai insuran) gaji bibik pun dah up..dulu 500hengget jer! now dah 600-700 hengget! depends pada masing2 punya pilihan! kalau korang rasa antar taska bagus..proceed la! kalau antar pengasuh bagus...alhamdulilah! yang penting anak2 kita terpelihara! (^_^)

apa2pun aku bersyukur! asalkan anak2 bahagia..tu sudah cukup bagi kepuasan pada aku... 



ini bibik pertama aku, nama dia Sama' Ani...panggil je bibik Sam...alhamdulillah beliau telah berkhidmat dengan aku selama 3 tahun setengah...dia ok! keje memang pantas! masak sedap! sampai sekarang aku masih berhubung dengan dia! cuma aku tak tahan dengan laki dia yg kuat cemburu! kuat ugut! ari2 tepon suh bibik balik indon! cis bedebah sungguh! ugut jual umah la! jual lembu la! mulai saat itu aku aim nak cari bibik yang janda2 jer!!! lesson learned!






ini plak bibik Lutfiah! sempat pakai 2 bulan jer..dia ni slow buat keje! bile disuruh baru nak buat! dia ni jenis kuat blur! suka termenung! orgnya baik cuma tu lah aku jadi PENATTTTTTT!!!





ini bibik 'BERTUAH'! nama dia Mariana! puiiiii!!! berlagak nak mampos! sebab dah dok kat mesia 12 tahun....so dia ni lebey sudu dari kuah! kira diri dah cukup bagus sampai tak boleh tego! paling tak menahan, siap DERA ALEESYA! tak perlu aku nak panjangkan citer...yang penting aku dah antar dia balik!!! sekian tamat citer tuh! bagaimana? cam mana? biarlah aku dan family je yg tau!!! tapi ada aku up kat fb dan blog? takde kan? tu arr...nampak je aku ni cam xde masalah...tp berlambak weiii!! lagi2 libatkan bibik!






 ini bibik aku yang terkini! dah 3 bulan lebey keje dengan aku! so far yang terbaek pernah aku dapat!!! bibik janda anak 4 menjadi kegemaranku! dia ni dua pupu kepada bibik aku yang first tuh! memang best la dia nih! masak superb! keje pantas! rumah aku dah cam hotel! bersih ya amat! pembersih! cuma satu jer...dia spesis darah tinggi cam aku! kahhhhhhh...tp dont worry..darah tinggi dia terkawal sebab aku bagi ubat...dia kata dia suka keje dengan aku! dia nak keje dengan aku 8 tahun sampai umo dia 50...aku ckp kat dia...jgn kata 8 tahun! 18 tahun pun takpe bik!!! aku relaaaaa!!!

So Sweet La! (>_<)


alolololo suwitnyaaaa...i lebiu three muddy! sebak plak rasa dpt nota suwit cenggini from my junior (^_^)

Khamis, 29 November 2012

Anak2 Zaman Sekarang

beginilah anak2 zaman sekarang...kecik2 dah pandai layan youtube, games dan mcm2 lagi la...ko hulur je enpon or tab...derang dah tau camne nak explore..x yah ajar yeop!

maka makin tenggelam la game2 tradisional cam aku main dolu2...batu seremban, layang2, kona kondi, baling tin, baling selipar, guli dan tembak2...huhuhu


si along dan si adik tgh syok layan youtube sambil ayahnya tolong pegangkan...layan mickey mouse rasanya





memula je dok diam..pastu si adik rimas





dia dah mula jerit2 mintak pegang enpon






si adik berusaha ingin merampas enpon dari ayahnya

Rabu, 28 November 2012

Gathering Bersama Mertua di Tasik Shah Alam

Ari ahad baru nih, aku dan keluarga mertua buat family gathering kat Taman Tasik Shah Alam...idea dari adik ipar aku Farhan...siap booked aku dari ari sabtu lagi...wahhh so sweet like marshmallow! eh plak! :D

so marilah kita berhibur seisi keluarga...org lain berkelah sempoi2 jer! tapi kami sgt over tau...siap bentang tikar dan pasang khemah! curlassss ko mariaaaa!!! kahhhhh (^_^)

makanan adalah homemade dari umah...my kakak ipar masak bihun, my adik ipar buat ayam berempah, aku lagi best...beli goreng pisang 10 hengget! keh keh keh....


Aleesya 'si janggut putih' dengan kazennya Anis







bola tu memang aku saja bawak dari umah...bukan main suka bebudak ni







wah siap pasang khemah u! curlas kan kami berkelah? ekekeke








best tol bile dapat berkelah camni...terasa diri dah mak-mak T_T






mereka berdua je yang konker dok dalam khemah...










nampak tak muka budak cheeky tu? sibuk je bile aku nak amik gambo mak tok dan bibiknya...dia nak interprame gak!







kejap je dah besar anak bujang aku nih







alolololo ngadosnya lah anak bujang i....tu tengah bodek mak yong dia la tuh! eleleleleehhhh geget kang! korang nampak tak aku pakaikan suar pendek dan stokin panjang tuh? sebab byk nyamuk u! tu kira protection la tu :D







comel! main cak cak dengan mak toknya






Aryan dan pengasuhnya Bibik







bersungguh anak dara saya main...berpeloh2! comot sangat2!







segala macam mainan dia nak try...memang aktif!







Aleesya dan pakciknya Farhan...sib baik la pakcik dia ni baek hati suka melayan anak2 buah :)






Aleesya yang tak nak sudah! geram aku tau dengan dia nih! bila nak ajak balik jer, mulalah buat 'drama airmata' dia tuh...eeeeiiiii!!!!

Selasa, 27 November 2012

Raya Deepavali Yang Super Meriah!!!

setengah mati aku bergelak sakan time open house tadi...kahhhhh....

bukan main haibat aku berjoget lagu india tadi....meriah uooolllsss!!!

boss aku naik seram ada secretary cam aku tau...siap dia gegel2 badan tadi tgk aku menyanyi dan menari....naik syeikh ko! 

bab2 nak memeriahkan suasana nih, serah je kat aku...memang naik tocang! tak yah disuruh, aku sendiri volunteer! keh keh keh

Gamat! Pecah perot dek makan! dan pecah sore dek lagu india! ha tu aku la tuh...kahhhhhhh

terima kasih pada semua warga tingkat 10 yg terlibat bagi memeriahkan majlis open house...sayang korang ketat2...especially pada geng2 aku yg ting tong tadi! memang korang the best!!!

orang kuat di belakang tabir bagi menjayakan Open House Deepavali tingkat 10







 pose cantek2 dulu...jap lagi haru biru..ekeke






 makanan2 yang ado...order dari restoran terkenal kat belakang sepital tawakal...

 




antara yg dibawak dari umah...







sedap2 uoolllsss! aku je takde selera...sebab aku jaga konti DJ...






terbaek wok!






serbu!







tak pandang kiri kanan dah...time ni org tak meriah lagi








seminit pastu..berduyun2 derang dtg serbu...happening!






selamat la makan yer






awek-awek pujaan FVSB....puiiii!!!







kita bikin surprise untuk komi...besday dia semalam...happy bukan main lagi







muka control2 lagi time nih







mari kita dera dia!







sayang dia banyak2!






ha muka baik kan? suci gitew...tunggu sat yer...tapi korang jangan gelak tau! janji jangan gelak tau! kahhhhhhhhhhh...eh eh aku lak yg gelak dulu







amacam? mereng tak aku? kahhhhhhhhhh guling2 aku tgk gambo nih...aku suh derang pose gila2...tapi derang pose ala2 melayu terakhir...aku gak yg sawan sorang kat situ! bab2 gile sawan ni serah je kat kak nom ko nih...memang akak sporting la! ha, putus urat kentut akak tgk gambo nih! eh korang nak kutuk ker? ada aku kesah?! lalalalalalala.....







video
ni plak video candid masa aku jaga konti DJ...ni nari sket jer nih..masa ni syeikh tak naik lagi...baru sipi2...ekeke


Makan Besar Deepavali

aku dan kawan2 nak sibuk2kan diri kat dapo opis kami...jap2 lagi start kul 12 sampai kul 2 petang ada makan2 sempena Raya Deepavali...team2 MIC (indian team) baek hati menganjurkan makan2 kepada semua warga FVSB...ha korang Venturians yg baca blog aku nih...jangan loper yer! :D

menu terbaek giler! segala macam masakan india ada dihidangkan..diimport khas dari restoran indian cuisine yang terkenal! ewahhh giler promote! 

semalam makan dim sum kat Quality Hotel, arini makan besar kat opis...adoiyai! bertambah2 la lelemak2 aku nih (o_O)



ok korang...aku nak menyibuk2 nih..i kan memang over sibuk, tolong tak sangat tapi sore je lebey..lagipun nanti i boleh tolong rasa2 makanan...kan tolong tu? keh keh keh







sayang korang yer...nanti after lunch aku hapdet blog lagi..kalau sempat ler...takut pitam lepas makan byk nanti :D
 





Aku dan junior...sayang dia byk2...