Khamis, 31 Mac 2011

Masakan & Bantal Durian

pheewwww!!! lenguh anggota badan aku...lembik ooo!!! mana taknya...igtkan semalam leh la lepak2 kat umah, tp non ado sbb kebizian settlekan hal2 bank satu hari suntuk...cian kat leesya...tdo x cukup, jadual makan dah lari (-_-) haih! so arini ganti balik yer nak..

kesan dari xtvt melampau smlm, aku terbangun lewat pagi tadi...selalunya aku bangun kul 5.30am sbb nak masakkan lauk2 utk aleesya dan en somi...tp pagi tadi terbangun kul 6.25am...maka dgn kuasa kuda la aku berkompang2 kat dapo...sib baik settle semua...lega disitu! pagi tadi aku sempat masak Ikan Bawal 3 rasa tuk en somi dan Ikan Bawal kari utk aleesya...bahan2 semua aku dah get ready malam tadi...so pagi td juz main campak2 jer....rasa? en somi ckp ikan bawal 3 rasa tu dah selamat mkn time bekfes td...kahhhhhhhhh...

Ikan Bawal 3 rasa utk en somi...korang nampak ke ikan bawal tuh? kahhhhhh...nampak ekor ikan tuh? tu lah ikan bawal yg jatuh ditimpa brokoli...korang cam x tau aku nih, penggemar brokoli...kalau masak mesti nak letak brokoli...walaupun masak megi...kahhhhhh....


yang ni plak...Kari Ikan Bawal...apesal ntah...tetiba rasa nak perabiskan ikan bawal...kahhhhhh...aleesya suka makan pedas2 sket...so masakan kari adalah di antara kegemaran beliau

alhamdulillah walau sesibuk mana aku semalam, dpt jugak aku spend masa aku dgn family...aku hangkut sekali en somi dan aleesya ke The Curve sejurus hal2 bank settle...sbg tanda penghargaan kepada sbb en somi yang banyak berkorban utk menjaga aleesya sepanjang minggu nih, maka aku dgn suka hati membawak en somi dan aleesya bersantai2 di The Curve sambil makan2, tgk wayang, dan shopping2...dpt jugak membeli selai jam tangan sport utk en somi...bukan main soker beliau dgn jam itew....

tp yg paling kemuncak adalah shopping 'bantal durian', gambo seperti di bawah....giler sedap! seingat aku pada thn 2008, masa tgh peknenkan aleesya...aku bukan main lagi mengidam nak mkn bantal nih...tp payah nak cari...masa tu cuma ada kat The Garden Mid Valley...tetapi skrg dah merata dah...byk cawangan dah kedai bantal nih...salah satu cawangan ada di Ikano, kat Ground Floor tuh...aku pun apa lagi, teruslah beli berkoyan2....memang makan sampai lebam la...bantal ni dah ada mcm2 perisa...ada perisa cempedak, mango dan semestinya doyan....aku beli 5 set...satu set hanya RM10 hengget...tu pun rasa x cukup....mmg nikmat! moh la terjah ke Ikano kalau korang berminat nak rasa dan beli bantal nih....mmg recommended!

inilah dia bantal durian yg aku beli semalam...RM10 hengget sekotak...ada 6 ketul dlm satu kotak


rasanya mmg diva! go and try! baru korang tau (^_^)


alamak blur la pulok! ini isi dalam pewot bantal doyan...gebus gebas dgn isi doyan fresh...sedap seh!

Selasa, 29 Mac 2011

1st Quarterly Lunch @ Istana Hotel

byk aku nak hapdet sebenarnya....sepatutnyer aku nak citer psl peristiwa2 yg berlaku sepanjang aku mc...tp malas la pulok...maka aku dahulukan entry pasal makan2 arini...fresh from the oven....

spt tahun2 lepas, company aku akan buat quarterly dinner or lunch...setahun 3 kali kami dpt gi makan2 kat hotel di KL nih...motip utama get together nih, adalah utk merapatkan silaturrahim sesama pekerja di FVSB..sungguh murni niat boss aku nih...kalau nak tgk entry makan2 thn lepas...leh klik sini

Quarterly lunch kali nih, company aku buat kat Hotel Istana...disini, apa lagi yg perlu aku komen kan...mmg sudah dikenali ramai...food2 kat Istana Hotel ni tak yah ckplah..mmg diva! food dan layanan hotel sgt kelas....mmg 5 star! after this, leh repeat makan kat situ lagi

food hotel ni sgt la byk...tak sempat nak rasa semua...sendat mandat pewot aku mkn kat sini...rasanya sgtlah memuaskan hati dan nafsu ku ini...sedap oooo!!!

selepas acara makan, terselit plak surprise birthday party khusus bagi pekerja yg lahir pada bulan Jan, Feb (akulah tuh) & March....tak sangka..tak sangka! terharu dibuatnya...thanks boss! dpt hadiah lak tu...heaven (^_^)

pose di depan Lobby Istana Hotel


aku


disinilah tempat kami makan tadi


see! byk tak food hotel nih? ni baru part dessert tau...seyes byk...tak sempat nak rasa semua...


sedap!


my first round


my second round


dim sum yg sedap giler....my third round


di antara sushi yg ada kat situ...round yg keempat


di antara dessert yg sempat aku rasa....round yg keberapa ntah


acara sesambil...sambil makan...sambil pose

pantang nampak camera..sure benti makan seketika...kahhhhhhhh


derang pun teruja makan


dah ok kan mata aku? kembali menggunakan brand contact lens lama..jenama FreshLook


Surprise! aku dah tau sebenarnya..tp buat2 terkejut gak time tuh bg tidak menghampakan boss....kahhhhhhhhhhh...jahatnya aku (O_o)


ha! nyanyi ramai2 yer....spt biasa...sore aku paling kuat...teruja lebey namanya...kahhhhh lagik


kek ditaja oleh Istana Hotel...sedap ooo ini kek...thanks boss!


see! tgk muka aku yg buat2 teruja dan terperanjat tuh....lakonan menjadik sungguh!


di antara besday boys dan girls...


sila la potong beramai2 yer


muka aku yg tak sabar nak amik adiah dari Capt Stephen...lelama plak Si Noor Soadah nih...haih! NEXT!!! kahhhhhhhhhh


yes! yes! my turn! ewahhhh....mentang2 lah COO aku tu single mingle...lelama plak disitu yer! lalalalalala....


dah puas melantak...pelayan hotel bg cold towel sorang satu...utk segarkan muka anda2 disitu...tgklah model itu...sapa lagi...kwn aku yg kadang2 lupa sapa diri dia, Si Haris...

nota sipi: esok aku coti ye kawan2! take care...lusa blog kembali bersambung...

Isnin, 28 Mac 2011

Aku MC Seminggu

blog lama tak hapdet ooooo....berkerut dahi aku nak hapdet blog nih...byk citer dan perilaku sejarah yg terjadi pada aku sepanjang minggu lepas...ni tengah mengerut dahi nak cari bahan mulakan citer...

apa2pun...aku hapdet psl aku dulu...AKU? aku maintain...sempoi...masih lagi berjiwa rock...cuma satu je la....aku kena EYES INFECTION....ni semua gara2 diri aku yg sgt teruja nak mencuba brand contact lens baru...bajet nak jadi mata macam dlm filem Twillight Saga....nak sgt besarkan bola mata...maka mata aku jadi seperti gambo di bawah...mula2 pakai mmg cun....mmg tangkap leleh la...cantek tertarek ko mmg debab...ingat ujan hingga ke petang, tp salji di tengahari....2 minggu pastu, terus mata aku terkulat2 bertuko merah...merah giler seh! mengalahkan pelakon India MGR tuh...kahhhhhhhhhhh....dgn kadar segera, aku ke kinik dan doc mengesahkan aku kena eyes infection disebabkan Color Contact Lens...nyaris tangkap retina mata aku..kalau efek retina...leh jadi buta oooo...

aku gi jumpa pakar mata Hospital Ampang Puteri, Dato Dr Baljit Kaur....very femes emes doc nih...selalu kuar magazine, kuar tv...dia pun dok la bebel2 kat aku...jgn nak gatal2 pakai kaler lens lg...tak pasal2 ari senin lepas...bola mata aku kena injek...huwaaaaaaaa...sakit? x yah ckp la...sampai nak terkencing dibuatnya...tp part yg paling best aku dpt MC SEMINGGU...

kebetulan bibik dah pulang bercuti ke Indon 2 minggu...so mmg fully utilize la mc aku tuh...aku jd surirumah sepenuh masa...mmg best weiii....puas dpt jaga anak dan rumah...siap main2 gusti dgn leesya lagi...dia la kawan gaduh dan kawan berborak...heaven!

so entry2 pasni...adalah citer yg terkumpul minggu lepas....jap lagi pasti menyusul! rindu kat korang semua...dan rindu nak bw kat blog korang...jap2 lagi aku pasti komen blog korang yer...

mata aku yg baru nak merah....18th march (jumaat)

Jumaat, 18 Mac 2011

Bertemu & Perpisahan

bermula sudah episod bibik bercuti ke Indonesia selama dua (2) minggu bermula sabtu ini...malam tadi, aku, en somi, mak dan aleesya menghantar beliau ke rumah kakaknya di Klang...pagi sabtu aku dan parents akan jemput dan hantar beliau ke Port Klang...passport, tiket dan permit keje masih lagi di tgnku...

sebelum menghantar beliau ke Klang, aku laki bini sempat membeli kek comel sbg tanda perpisahan, selamat jalan dan selamat kembali kepada bibik...bibik sgt terkejut dgn 'surprise' yg aku buat utk dia...bile nampak kek tu, dia nak tangkap leleh...aku pun apa lagi..mmg hiba la... bile tiba part aku nyanyi lagu "BERTEMU & PERPISAHAN"...memasing terus rasa nak nangis...huwaaaaa...

terima kasih kepada mak kerana sudi meluangkan masa dan kudrat menjaga aleesya di rumah aku...sensorang lak tu...abah cam biasa la...setiap hari jumaat mesti ada kat masjid Serdang sbg tok siak (mengemas2 masjid utk solat jumaat)...maka aku dah mintak keizinan boss utk chow awal arini utk menemani emak...ecececehhh alasan (^_^)

buat sementara nih, aku sefamily akan dok di Serdang...maka ahad ni berpindahlah kami...wahhhhh...pasni beratur la gamaknya kalau nak ke bilik air...kahhhhhhhhhh....

nota sipi: dlm entry ni aku ada selitkan video potong kek sambil nyanyi lagu "Bertemu & Perpisahan"...sila abaikan suara aku yg garau2 rock tuh...ate aku tgh menahan sebak di dada...jgn gelak lelebey yer...kahhhhhhhhhhhh....


kek from Chocolate Rice...sedap kek nih...kami jamah sket...selebihnya sedekah kat bibik dan kakak dia di Klang


Aleesya yg tak sabar nak potong kek...dia igt besday dia smlm...


Selamat Jalan bibik dan Selamat Kembali ke Malaysia...jangan tak pulang sudah...akan ku senarai hitamkan dirimu...sehitam bontot kuali (^_^)


mari kita solat dan berdoa agar perjalanan bibik selamat...aku dah bg tips2 cara menyelamatkan diri bile berada di tengah lautan...ewahhhh...iye2 jer aku nih...mak plak ajar doa2 musafir dan buat solat sunat musafir...semoga segalanya dipermudahkan...


video
picthing sore aku maha tinggi dlm video nih...soreku sgt garau dan rock...kahhhhhhhh...abaikan aku yg loper skrip lagu...byk follow mak...mak lead singer malam tuh...ekeke...

Khamis, 17 Mac 2011

KERANA KAMOO BEGITU BERHARGA

"IF YOU FEEL THAT U ARE BAD, THEN IT'S GOOD ENOUGH. PEOPLE WHO ARE REALLY BAD IS THE ONE WHO DON'T REALIZE THAT THEY ARE BAD...SO CHEER UP!" (^_^)

LIKE ME...NO MATTER WHAT...I STILL HAVE THEM IN MY LIFE...PLEASE SCROLL DOWN

MY FAMILY

MY HUSBAND

MY ALEESYA 1 DAY OLD

MY ALEESYA 2 YEARS +++

MY CINTA

MY ALL SAUDARA-MARA

MY HELPER

MY FAVORITE FRUITS...DOYANNNZZZ..APA KENA MENGENA DGN CITER NIH? KAHHHH

MY BLACK MARIA (*_*)

MY FRIENDS

MY BEST FRIEND FOREVER...LOVE THEM ALL!

DAN TAK LUPA JUGAK KEPADA PEMBACA2 BLOG FAIZURALEESYA...KAMOO SGT ISTIMEWA BG AKU

THEY ARE MY TRULY ANGELS...XOXO!!!

Rabu, 16 Mac 2011

Komuter Ku Sayang

pagi selamat gang! arini pepagi lagi aku laki bini kebasahan bersama di atas moto...ujan lebat giler! nak tak nak teruskan jugak la merempit sampai ke opis...cian kat org umah aku, En Faizal Hussin...beliau terkandas kat Federal Highway sbb air naik kat laluan moto...hok aloh...dah kul 9am, tp beliau belom sampai opis...kerana sayangkan bini...beliau sanggup...cian kat dia...

lately ni moto kami selalu buat hal...mgkn sebab selalu guna utk perjalanan jauh...tiap2 bulan sure abis beratus utk maintenance moto tuh...ni semua gara2 penangan bekas eksiden dulu thn 2008...time tuh aku sarat peknenkan leesya 8 bulan...perancangan? insyAllah kalau ada rezeki lebey, kami akan menukar moto baru...mudah-mudahan...amin

sebenarnya aku nak citerkan pengalaman aku berkomuter semalam...selalunya aku balik naik lrt sampai Kelana Jaya...tp memandangkan en somi ada meeting di ujung2 waktu keje...aku gagahkan jugak naik komuter nih walaupun aku tau seksanya nak menunggu dan berhimpit2 mcm sardin...haih!

aku ingat sistem komuter skrg dah berubah canggih tp sayangnya...sistem komuter nih masih lagi ditakuk lama..lembap dan suka delay2...ramai giler manusia yg beratur menunggu...tak beratur pun...semuanya pakai tenggek mana2 tempat...kalau korang tak caya...sile tgk gambo kat bawah...

lagi satu yg membuatkan aku rasa nak pitam....komuter TAKDE EKON...arrgghhh!!! giler kejam! udahlah perjalanan jauh tuh...dari KL Sentral sampai ke Batu Tiga...kat dlm gerabak wanita, aku berhimpit mcm sardin..kiri kanan bawah ketiak org...pastu takde ekon...mmg rasa nak muntah kuning la smlm...naik juling mata aku (o_O) tp rock punya pasal...aku gigihkan jugaklah...

nota sipi: semoga sistem komuter akan berubah menjadi lebih canggih lagi moden di masa depan...walaubagaimanapun jasa komuter yg telah lama berkhidmat utk rakyat, tidak mungkin aku lupakan...cecewahhhhh!!!

inilah stesen komuter arah ke Port Klang


sesak ooo...puan India tu cam tau je aku nak amik gambo dia masuk blog...siap pandang camera tuh...kahhhhhhh...ya ampun


skrg kan musim cuti sekolah...so mmg penoh dgn manusia


seberang sana tu, stesen menunggu komuter arah ke Rawang...komuter belah sinun pun delay gak...begitu jugak komuter ke Seremban...semua pakat delay...kejam sungguh!


selamat menunggu yer puan2


inilah mimik muka aku bile borink menunggu


nak marah pun ada...nak fitam pun ada


time ni aku dah selamat sampai ke Batu Tiga...tp aku masih menunggu..sapa lagi kalau bukan en somi..keje aku semalam adalah menunggu sampai lebam...dugaan dugaan...