Khamis, 30 September 2010

Abah

alhamdulillah...rezeki yg kudpt semalam, telah pun selamat disimpan di dlm bank simpanan...sesungguhnyer duit yg disimpan tuh, aku ingin gunakan utk membeli bateri jantung abah...buat pengetahuan korang, abah aku menghidap sakit jantung bengkak dan pakai bateri (peacemaker..tol ke aku eja nih) utk membolehkan jantung abah aku berdegup...dgn syarat abah aku tidak boleh buat sebarang keje berat, stress atau benda2 yg bleh mendatangkan marah....bateri yg digunakan abah aku bleh bertahan antara 5-7thn...satu bateri kecik tu berharga RM15 ribu....tu harga selepas diskaun yer sbb mak aku dulu keje di IJN...kalau tak, rege bateri tu mencecah RM30 ribu....

setelah menjalani ujian di IJN semalam, mak bgtau bateri abah aku perlu ditukar 1-2 thn lagi...sbg anak, sudah menjadi tanggungjawab aku utk menukar bateri abah...waktu aku taip ayat nih, air mata ku tak dpt dibendung lagi.....huhuhu..sesungguhnyer aku sgt2 sygkan abah...apa saja utk mak dan abah, aku akan berusaha lakukan yg terbaik! aku jugak ingin memohon semoga korang (sahabat, family, sedara mara atau sesapa pun) doakan kesehatan mak dan abah aku yer...

inilah wajah abah aku yg terchenta...semoga Allah sentiasa panjangkan umo mak dan abah

Rabu, 29 September 2010

Alhamdulillah...Aku Dapat Gaji Baru

I am pleased to announce that the Board has approved the proposed annual salary increment for FY 2009/2010.

The basis to award the increment is similar to that used for the payment of discretionary bonus earlier.

This increment is effective from 1st April, 2010 and the arrears to this effect will be paid on 28th September, 2010.

I hope you will continue to discharge your responsibilities diligently to achieve superior work performance without compromising on our SAFETY to realize the Company’s aspirations to be the leading player in the Operation & Maintenance business in the oil and gas industry.

Regards.

Datuk Farish Rashid

alhamdulillah rezeki aku di bulan syawal...email ni aku terima petang semalam....increment sekali dgn backdated dari bulan April sampai September 2010...syukur sgt2...rezeki aku sekeluarga...

Selasa, 28 September 2010

Ada Org Jauh Dtg Umah Aku

mgu lepas aku terima kunjungan yg tak disangka2....org jauh lak tu...dari Seremban 2...hepi tidak terkata bile dpt bertemu 4 mata dgn wanita comel beranak dua nih...sapa lagi kalau bukan LEA...

dtg plak dengan hero2nyer....ada 3 org semuanye...terdiri daripada Kamsani, Khalif dan adik Kipi...sambil borak2 dan tanya2 kabar....diselangi plak dgn keletah anak2 lea...mmg best la...behave tol anak2 ko lea..nangis pun manja2 gitew...pandai plak tu bawak diri...mmg bagus!

aritu aku hidangkan mee jawa pada lea sefamily...to lea, akak mintak ampun ye kalau ada salah dan silap sepanjang lawatan lea ke umah akak...hope kita bertemu lg di masa depan yer...thanks sgt2 sbb sudi dtg ke umah akak

aku dan lea...lea ni seorg yg sgt ceria...abaikan muka aku yg separuh dibina itew...


anak2 lea yg sgt behave...nangis pun manja jer...x penah dgr derang menjerit...


leesya pun sonok dpt jumpa hero2...sempat main sekejap jer, then leesya hanyut dibuai mimpi...


inilah abg khalif...seorg abg yg penyanyang...pandai lak tu jaga adiknyer...kecik2 lg dah pandai...


cam kembar plak si khalif dan kipi nih...ekeke...


menu aku aritu..mee jawa...

keluarga lea sedang menikmati mee jawa

Isnin, 27 September 2010

Aleesya dan huruf ABC

genap sudah umo aleesya 2thn 2bln, alhamdulillah leesya sudah mengenal huruf A-Z...leesya juga bleh menyebut alphabet A sampai Z...korang jgnlah igt aku nak up kan anak sendiri yer, juz aku hepi sgt bile dia bleh sebut satu persatu, aku tau anak korang pun terer, mesti korang bangga kan? video ni saksi kejadian aleesya menyebut A sampai P, walaupun ada kalanyer dia terlupa gak huruf2 tuh...ekeke...xpelah, slow2 ye nak...i'm so happy....

video
video ni baru je ku amik tadi, terus hapdet dlm blog...juz nak kongsi dgn korang....

Jumaat, 24 September 2010

Banyak2 Raya, Raya Ke-6 Yang Paling Best!

byk2 ari raya, raya ke-6 yg paling best...sbb apa tau? sbb acara turun temurun dlm keluarga diteruskan...apa lagi...main bowling la...dah 10thn kami wat xtvt ni...syok ooo!!! mengeratkan lagi hbgn persaudaraan...walaupun x cukup korum, tp meriah! lg2 semua sedara mara jenis kepala ting tong...

tmpt bowling yg selalu kami kunjungi, kat mines la sbb semua sedara mara ramai bermastautin disitu...tepat kul 8.30 malam, seramai 30 org gi terjah mines...kami main 2 games sorang...byk lane kami konker...heaven!

tp yg x bestnyer, keluarga serdang iaitu keluarga aku tidak dpt pertahankan gelaran juara yg selama ini kami konker, adik lelaki aku yg selalu bolot juara individu pun kalah besar tahun nih, inilah penangan bile dah kawen, hormon udah berubah...kahhhhhhhhh..kejuaraan kami dirampas oleh keluarga klang...xpe2...next year cuba lagi...xpelah, kami main pun juz for fun...hadiah plak pakai duit dari collection....mmg kami ada bendahari sendiri utk simpan2 duit

lepas main bowling, lepak kat maulana mamak plak, makanan ditaja sepenuhnyer oleh pakcik aku, sonok gak kumpul lepak2 camni sampai ke pagi..ilang stress...pastu dlm kul 1am, kami gerak balik ke umah masing2...penat tp berbaloi2!!!

leesya dlm kereta..sungguh ceria! bab2 jalan serahkan padanya


kejap je dah panjang rambut leesya...mmg saje aku panjangkan...


welcome to the mines wonderland...dah lama x dtg sini...mcm2 kedai dah ada skrg


menapak menuju ke bowling centre


aksi2 leesya dgn sepupu2nya...



aku yg membontoti kamera...konon2 fokus la tuh...walhal markah aku mlm tu x cantek mana pun...game pertama lgsg xde strike, asik spare jer...game kedua, baru ada 2-3 strike...jadik la...ate main juz for fun jer...

gaya somi aku bile main bowling


leesya dan sepupu rapat beliau...meriah tol dgn kehadiran budak2 nih...jenoh la nenek2 yg tak main jaga cucu masing2...ekeke....


cekak pinggang nampak bang? frust ker? ekeke....


bile yg veteran bermain bowling...sblm baling bola, haruslah pose dulu...


dlm 4 org sepupu aku nih, aku la yg paling bongsu..tp aku jugaklah yg paling bagak dan tembun di kalangan mereka....kahhhhh...


kak jatt dan kak ati selaku org kuat di belakang tabir, sedang announce nama2 pemenang


tempat ketiga jatuh kepada keluarga kajang...mak tam tolong amik bg pihak family beliau


huhuhu...thn ni family aku dari serdang jatuh kepada tempat kedua..xpe2, usaha lg for next year


dan of kos tempat pertama jatuh kepada keluarga klang...hoye2!!!


kalau sblm ni adik aku selalu menjadi juara individu, tp thn nih abg nazri plak menjadi juara keseluruhan....terer oooo abg nazri...memanjang strike jer...markah pun more than 200 points per game....cayaklah!


aku dan sepupuku kak jatt


sporting! aku suh derang angkat tgn sbb nak letak gambar ni dlm blog


sempat lg aku tukarkan pampers dan baju leesya...tgklah mata dia yg kuyu tuh, tp gagah nak main dgn kazen2 dia


fokus dekat sket...mata dah lalok dah


abaikan muka aku yg serabai itew...ate kaki dan tgn dah lenguh semua...


aku dan leesya


leesya dan kazen kesayangan beliau...mereka berdua sgt2 rapat cam adik badik

Khamis, 23 September 2010

Aktiviti Raya Keempat dan Kelima

inilah aktiviti aku sefamily ketika org sibuk beraya...mmg x best langsung...kalau org lain dah sibuk2 beraya sana sini...aku plak? sibuk2 gi terjah sopping complex...walhal masa tu baru raya keempat & kelima...huhuhu :(

malam raya keempat kami singgah ke Empire Mall, Subang...gi terjah toy r us, bukan sekejap lak tu lepak sana...dari kul 8mlm sampailah tutup kedai...kahhhhhhhhh...mula2 saje singgah...last2 terjebak beli kerusi dan menan ABC leesya, since leesya dah reti nak sebut ABC, tu yg aku gigih cari bahan utk dia selalu praktis...tang kerusi lak, mmg aku dah lama berkenan kerusi budak kat toy r us nih..so mlm tu rembat la jugak...then, esoknya pada raya kelima kami pegi terjah The Curve tgk wayang citer "King of Fighter"...x best lgsg! pestime kami pegi tgk movie hangkut bibik...gigih! sib baik mood leesya cantek...x byk ragam..dok dlm tu rilek jer sampai terlena...senang aku laki bini layan movie...mmg raya aku kali ni ntah hapa2...x meriah la! tapi esoknya...mood aku kembali ceria...nak tau sbb apa...tunggu esok yer! *_*

somi yg dok pulun borong brg2 anak


kedai dah tutup, tp leesya tetap nak main keta menan nih


tgklah toy r us kat belakang kitaorg tuh...kami customer yg last sekali membayo...pastu terus derang close kedai...kehkehkeh


brg2 yg dirembat kat toy r us


leesya tgh feel dok kat kerusi dia...senang sket nak tdo dpn tv kalau ada kerus nih....kerusi ni ala2 sofa bed for kids la...

sebelum

selepas...syok tol dia layan tv..


xtvt raya kelima plak..terjah wayang kat the curve...tgk wayang kul 9.30mlm


tgh dok usha nak tgk citer apa


tgh diskus....nyesal tgk citer king of fighter...baik tgk citer grown ups...

bibik dgn aleesya...becok tol bibik aku bile nak masuk wayang...dia igt tv ala2 dlm karaoke tuh...kahhhhhhhhhh...


beratur tuk beli tiket wayang


leesya yg pantang tgk tmpt yg luas...mesti nak berenang2 kat situ...kalau x caya sile tgk gambar bawah nih...jenoh la kami main kejar2 kat situ..

mula2 dia main duduk2 jer kat lantai...tp tak lama...selepas itew...


amik ko! anak sapa la nih...slumber land jer..dia landing baik punya..dah la pakai baju putih...eeeeiiiiii....budak bertuah tol leesya nih...


terus somi peluk dia kuat2...tu pun azab gak sbb dia try nak lepaskan diri...layankan jer...

our tickets