Khamis, 29 Julai 2010

Bz!

sori geng..aku sibuk...sibuk dgn keje2 opis...sibuk dgn persiapan 'jamuan kecik' utk wiken nih...sibuk bergossip kat opis..sibuk layan skype...sibuk layan youtube...kahhhhhhhhhhhh....

mulai minggu dpn aku hapdet balik blog aku ni....jumpa kalian next week

so senyum2 la selalu k! adios!

nota sipi: aku x sabar nak tgu wiken nih...best2

gambar aku yg xde kena mengena ngan entry nih...esok aku coti...

Selasa, 27 Julai 2010

Atok & Wan Lawat Aleesya

mgu lepas mak abah aku datang tdo umah..sbb nak wish birthday depan2 kat cucu kesayangan..aku? of kos la sonok sbb rindu sgt2 kat derang...rasa cam dah lama x jmpa...huhuhu

aleesya lagi la...dia lagi sonok bile dpt jmpa atok dan wan sbb dia la satu2nyer cucu yg ada skrg nih (insyAllah dlm perancangan nak tambah anak), of kos perhatian lebey kat dia...sian kat mak, rindu kat cucu sampai demam2...bile dah berjumpa...mmg x bleh renggang...siap bawak leesya ke taman, main hantu kom2, pastu main kuda2 ngan cucu...leesya pun bleh tahan gak la buli atok dan wan nyer...x caya? sile tgk gambo2 kat bawah nih...

aku jamu parents aku dgn kari kepala ikan...selera tol mak ngan abah mkn...licin! alhamdulillah...aku suka sgt derang dtg...insyAllah ari jumaat ni derang dtg lagi...sbb aku wat 'jamuan kecik' kat umah....best2...parents in law pun dtg tdo umah sekali...yahooooo!!! jarang tol dpt kumpul camni...hope muat la umah aku ni nnt...ramai ni nak dtg tdo...parents aku, adik aku dan bini dia, parents in law, kakak dan abang ipar aku...penohhhh!!! best3x....dah cam raya plak...

alat kelengkapan memasak, aku byk pinjam kat mak..ekeke...watpe membeli...membazir...lgpun mak aku selalu wat kenduri...so mmg byk koleksi alat kenduri kendara nih....bagus kan idea aku nih...kahhhhhhhhhhh

leesya the noti girl

leesya dengan atoknyer


sesi membuli baru nak mula


see? i told u...ni baru sket je nih...bantal tu leesya yg letak...mak aku merelakan jer...kahhhhhh


mak aku pun sama...sonok melayan leesya...dlm proses nak menjelma jd hantu kom2...ekeke


tu dia! kahhhhhhhhh...hantu kom2 in da house...leesya x takut pun..gelak guling2 lagi ada la..



apa la yg abah ngan en somi wat tu ek...en somi sempat bawak abah aku gi gunting rambut...lepas tu, lepak minum2...cam org bujang lak aku tgk...


gambo mak ayah aku mkn aku loper nak snap...gambo en somi mkn jer yg ado...tu tgh syok layan kari kapla ikan...masyukkkkk


tol tak aku ckp? licin!!!


hat ni plak...fresh from kuali...berasap2 lg time nih...simple jer aku wat...main campak2...tp yg wajib aku guna...adalah serbuk kari BABAS...lazattttttttt!!!!


Isnin, 26 Julai 2010

Happy Birthday Aleesya

lama x hapdet blog...mood aku? sgt merundum sbb keje2 opis dilanda kebizian....arini aku cuba hapdet selaju bleh...

n'way smlm adalah birthday anakandaku Aleesya Azzalea 2 thn...sedikit summary ttg kelahiran aleesya...tepat kul 3.08ptg pada 25july 2008..leesya dilahirkan secara czer di sepital putrajaya dgn berat 3.0kg...alhamdulillah dgn kelahiran aleesya membuatkan aku sefamily begitu happy memandangkan kami telah lama menunggu untuk mendapat zuriat sendiri..lebey kurang 1thn 9bln, baru aku disahkan peknen...jadi mmg kehadiran aleesya sgt dinanti2kan kami sekeluarga lebey2 lagi family aku sbb aleesya merupakan cucu pertama

aku dan suami sgt2 bersyukur tidak terhingga dikurniakan anak secerdik dan secomel aleesya...semoga Allah merahmati hidup kami sekeluarga...amin

smlm aku dan family keluar celebrate birthday leesya secara kecil-kecilan...cuma kami berempat saje..insyAllah sabtu nie, aku buat 'jamuan' kecik di umah...


kami yg pada mulanyer ingin makan di saisaki...tgk leesya..bukan main sonok dia



sekali kami terlewat daaa...saisaki dah nak tutup


cian dia..tdo dalam kelaparan...last2 kami decide pegi mkn kat pizza hut kota damansara



muka kebuluran


kami order pizza baru...sedap gak...spt biasa..aku order more cheese dan perisa island supreme


creamy fettchini (betul ke aku eja nih) for leesya...licin dia mkn!


kami yg tamak..order set besar...sup 4...dan air satu jag...kahhhhhhh...jgn terkejut yer..abis licin!


kegelojohan yg melanda

seyes muka dua beranak ni bile makan....gambo candid from enpon asben


beli kek comel kat chocolate rice...sedap! dah abis dah pun


sedap!


bibik pun suka


lepas dah celebrate bagai...kami teruskan dgn aktiviti tampal menampal...sticker yg aku beli kat belakang MAS....cantek!


x bleh tunjuk semua..aku tunjuk hat ni jer..yg lain surprise...ekeke


permulaan menampal


hampir siap


dah siap dah

video
video sambutan birthday leesya semalam

Rabu, 21 Julai 2010

JOM MAKANNNNN!!!! MACDONALD IN DA HOUSE!!!

aku kalau suka...aku mesti makan!
aku kalau kecewa...jawapannyer adalah mkn!
aku kalau hepi...ttp jawapannyer mkn!
begitu jugak bile dianiaya....jawapannyer tetap makan!

kalau tagline org "MAKAN UNTUK HIDUP"
tp tagline aku "HIDUP UNTUK MAKAN" kahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

yg penting aku ikhlas bile makan (ada ke yg x ikhlas bile mkn ek?)...janji senang hati...sile jgn ikut tabiat aku..

ni semua salah MCDONALD...bleh plak kuar burger jenama baru..loper plak namanyer...tu yg aku mkn arini...licin aku bedal! rasa? bleh diterima tekak..mana yg belum cuba....gi la cuba...cuba dulu baru tau!

aku yg kebulur tahap olimpik! tp still kontrol ayu..pirahhhhhhhh....


aku amik satu set large burger baru nih...puas mkn!


isi di dalam


bismillah...jemput mkn yer! bleh didapati di mana2 cawangan macdonald..xpun korang tepon jer 1300-13-1300...dlm masa 45minit akan sampai dpn pintu opis korang


daging ayam yg terkeluar2...lazatttttt!!!


aku berkurung kedah arini..baju adalah tajaan mother in law..beli kat bandung indonesia...

Khamis, 15 Julai 2010

Projek aku kena audit

arini pas lunch td, aku and the team kena audit....cuak gak la...tp alhamdulillah xde apa2 yg kantoi...semuanyer lulus dgn cemerlang dan terbilang...syukur

bab keje so far, mmg aku x suka tinggalkan...tak kira la dari segi report, financial, crews manning, manhours, training, meeting atau segala2nyer..mesti up to date...aku sgt focus kalau wat keje, sanggup tinggalkan gossip kalau ada keje..ekeke..sbb pojek yang aku wat nih, mmg sgt2 penting for the company kerana ia melibatkan FPSO...bukan FSO yer tp FPSO...sgt2 besar projek nih...haru kalau ada yg kurang sana sini...always kena update selalu dan aku x bleh lari dari schedule...fening mmg fening...nak2 lg kapal kami wat PASCAL training...sgt2lah bz kerana melibatkan polis laut mesia, komando2, MISC team, TALISMAN team dan carigali...perghhhh...tp semuanyer dah selesai ngan jaya nya dan kami dpt anugerah dari panglima hitam (anugerah tertinggi dlm oil&gas company)

dah 6 thn aku keje sini dan 6thn gak la aku handle projek nih..so far lom ada kes2 yg x elok berlaku...tu semua di atas sumbangan team2 dan crew2 kapal...thumbz up to all!


aku pose dulu sblm audit...cuak gak time nih


auditor yg sibuk


sorang lagi auditor


dlm proses tanya2 soklan


focus!


boss aku rilek jer...dia ni mmg slumber...mmg best!


tu dia siap berdiri2

Rabu, 14 Julai 2010

Bile leesya gi kinik

malam semalam, aku hangkut leesya ke kinik sbb di kemaluannyer ada bintik2 merah....ubat yg selalu aku standby kat umah dah abis...

cian dia sbb x selesa...dlm sehari kerap la jugak kami tukar pampers...waktu siang, aku pesan kat bibik pakaikan napkin sbb takut dia alah ngan pampers....wat pengetahuan korang, aku mmg guna huggies ultra dari leesya lahir lagi...penah sekali aku guna drypers..tp teruk kena ruam...tu yg tukar balik pakai huggies ultra...sblm ni ok jer...tp 2-3 ari ni dah start naik ruam...

perlu ke ek aku tukar jenama pampers yg lain? aku tanya doc smlm, doc ckp anak aku alahan biasa...tp bukan alah pada pampers...dia bg ubat sapu dan ubat mkn...mgkn lepas mkn ubat tu, baru ok....kalau tak, kena dtg balik buat pemeriksaan lebey lanjut...

berikut adalah aksi2 leesya ngan geng bas sekolah dlm kinik tuh...time menunjukkan kul 10.30pm...sampai umah dlm kul 11 lebey...


leesya yg sonok jmpa menan kat dlm kinik tuh...so far aku rasa kinik ni adalah yg terbaik...doc dia sgt2 lah sporting dan kuat bebel...aku soker! dari kecik leesya cek kat sini...mmg mujarab...kinik ni kat sg buloh...dekat giler ngan umah aku...ikut short cut


dah jmpa geng dah...bukan main sonok dia


lupe terus sakit dia bile jmpa geng2 dia



ayah leesya yg berusaha menenangkan leesya...apa taknye..sket2 menjerit dlm kinik...riuh!


mintak ampun la tu...eceh2