Khamis, 27 Mei 2010

BILE HATI DAH PANAS, ADA PLAK PENYEJUKNYER

Dear All

As an appreciation and in recognition for the hard work & commitment displayed by employees, I am pleased to announce that the Board of Directors has approved the payment of a four (4) months bonus in respect of the Financial Year (FY) 2009/2010 to all eligible employees.

Eligible employees who served less than 12 months in the FY 2009/2010 will receive their bonus on prorated basis. Employees with Performance (PPES) Rating of ‘1’ will not receive bonus.

The Board of Directors, at a later stage, may decide to award a discretionary bonus, if any. A formal notification to all employees will be issued accordingly.

I hope you will continue to discharge your responsibilities diligently to achieve superior work performance without compromising on our SAFETY to realize the Company’s aspirations to be the leading player in the O & M business within the oil and gas industry.

The above four (4) months bonus will be paid together with your May 2010 salary.

Regards.

Datuk Farish Rashid


bile hati tgh 'panas' dgn gossip2...tetiba aku receive email baek punyer dari Datuk Farish...YAHOOOO!!!! AKU DPT 4 BULAN BONUS TERMASUK SEBULAN GAJI...YEHAAAA!!!! BEST GILAK!!! hat yg panas bergelora td, terus padam serta merta...alhamdulillah....rezeki Allah...

Jumaat, 21 Mei 2010

Malas nak masak

aku tepon bibik ckp x yah masak...smlm kami anak banak tingin nak mkn pizza...balik je keje, singgah pizza hut Kelana Jaya...tapau 2 large pizza with cheezy lava (peberet aku)...ekeke...

x ku sangka abis licin..kahhhhhhhhhh...gigih kami menghabiskan...leesya pun mkn sekali...walhal sblm tu bibik dah suapkan dia mkn...


aku ngan leesya...abaikan muka aku yg berminyak itew...muka yg kepenatan selepas merempit balik dari keje


somiku yg tak sabar nak mkn pizza


our dinner mlm td...2 large pizza...abis licin! mkn kat bawah..senang...


pizza berperasaan island seafood (peberet aku)


peberet en somi (super supreme kot, aku loper)


jemput makan semua


gambar leesya pakai telengkung aku selepas semayang Isyak...dia pun nak semayang sekali..alhamdulillah

Khamis, 20 Mei 2010

Melawat ICT, Shah Alam

gambo2 aku di ICT wiken lepas...lambat hapdet memandangkan aku kebizian skrg nih...

tip top la ICT...ala2 kat luar negara..byk lampu warna warni..aku amik kesempatan kongsi keindahan ICT ngan keluarga mertua aku, pasni giliran parents aku plak melawat ICT..bukan main sonok kitaorg ke sana...sementara masuk ICT ni FOC, eloklah korang semua gi melawat...sok2 dah letak rege, dah terbang $$$...huhuhu...malas nak citer panjang, moh kita layan gambo

aku dan family yg teruja tgk lampu warna warni


ibu dan anak


sonok aku tgk mak mertua aku mlm tu...excited tol mama...


en somi dan kedua ibu bapanyer


pengasuh anak aku a.k.a bibik


ibu mertua ku


aleesya yg teruja tgk lampu


us!


vavava bibik...bukan main lagi peluk mama yer...ekekee....


senyum sampai ke tinga ko yer..ekeke...epi tol dia mlm tu...


geram je aku tgk lampu2 kat ICT nih...


lampu bentuk tanglung pun ada..leesya dok pandang lampu jer


parents in law aku yg sgt2 romantik...sporting bg pose yg menarek

tonggengan maut tu...ekeke...


aku tertarik ngan cekak tinga rabbit nih...rembat satu utk leesya...siap ada lampu lip lap kat tinga tuh...


leesya yg terasa kepala dia berat







dah abis dah...jom kita gi makan...pastu aku angkut parents in law aku mkn kat restoran seksyen 7....sonok tgk mama dan abah enjoy kuar ngan kitaorg...nnt2 kita kuar lg k...

Selasa, 18 Mei 2010

HAPPY BIRTHDAY BOSS!!!

HEPI BESDAY TO U BOSS! semoga boss dipanjangkan umo dan dimurahkan rezeki...

you la satu2nyer boss chinese yg bermisai, tu yg buat u different from others...jgn mare boss...i gurau jer...i tau u suka baca belog i nih...sbb kantoi ngan i aritu...i nampak u baca...ekeke..

harap u suka hadiah pen yg i berikan utk u boss...tp i rasa u suka...sbb u terus pakai td...ekeke...

pen parker yg aku beli smlm kat klcc...x tau nak beli apa sbnrnyer...hat ni je yg aku soker...


vavava...senyum yer boss..epi besday to u!


aku pose dulu sblm bagi adiah kat boss...sempat lg tuh...gambar fresh baru amik td...ekeke...

Isnin, 17 Mei 2010

Dapat Rezeki Free

aku nak hapdet byk entry arini sbnrnyer...tp disebabkan kesibukan..dan aku plak tertinggal usb kat umah...maka esoklah baru aku hapdet psl citer wiken baru nih..

gambar2 kat bawah ni, ehsan dari kwn opis aku yg lunch together td kat SR (secret recipe)...arini Haji Akhir baek hati nak belanja kami makan...maka gigihlah aku menapak sampai ke pavillion semata2 nak mkn secret recipe....yg harunyer...ramai giler manusia serbu SR...almaklumlah skrg ni SR wat rege murah for set lunch....sampaikan ada kwn aku ni yg dulu x layan SR...now dah pandai nak mkn SR....ekeke...tu arr...aku dah ckp....mkn jgn memilih...sedap apa mkn kat SR nih...rugi x mkn kat sini....ekeke....

air atas ni..aku yg orda...cappucino blended with cokelat tabur


ni kwn aku yg orda..chocolate blended


hat atas ni sgt2 sedap di tekak..belong to kwn aku fara...loper plak apa namanyer


yg ni pun sedap


hat ni aku order...fish n chip....abis licin aku bedal...haji bekalkan kami kek sorang satu...aku amik macademia...dah abis dah pun..minum ptg td....ekeke....thanks aji akhir

Tag yg terbengkalai, now dah siap

Tag ni dah lama tersimpan..dari mgu lepas try nak slot in entry tag nih...tp ada jer keje kena buat...ceh..alasan sungguh...tag ni datangnyer dari suhida dan aieza...thanks ye korang...sudi bg aku tag nih

Syarat2nya:
1- mesti menggunakan huruf pertama dari nama blog anda.. = HURUF F (faizuraleesya)
2- jawapan x boleh berulang.. = BAIK!

1. nama anda : Faizura (faizal dan azura)
2. perkataan 4 huruf :
F I F A (bulan dpn kan world cup bola)
3. nama budak laki :
Farouk
4. nama budak perempuan :
Ferisya
5. pekerjaan :
Fireman...aci dak dlm english
6. warna :
Fink! kahhhhhhhhh....mana ada warna start huruf F...
7. sesuatu yang anda pakai :
flip flop....ghupe dia cam sandal
8. makanan :
fruit...aci dak!
9. Sesuatu yang boleh dijumpai di tandas :
fan = kipas....kahhhhhhhhhh
10. tempat :
finland (no idea la)
11. alasan bila terlewat :
Faizal terlambat bangun (faizal=nama somi)..ekeke...
12. sesuatu yang anda jeritkan :
FOOOIIIIIIII!!!! (sbnrnyer oooiiii...tp aku letak foiiiii...fedulik la...kahhhhhh)
13. tajuk filem :
Final Destination
14. minuman : Fresh Orange
15. kumpulan muzik :
F4 (aku tanya bebudak opis nih...kalau salah..bukan salah aku...kahhhhhhhhhhh)
16. haiwan :
Fish
17. nama jalan :
Farouk road...aku hentam je nih....kahhhhhhhhhhhhh
18. jenis kereta :
FERRARI la....hat ni aku laju...sbb tu je yg sotat huruf F

so dah siap dah...lega!

Jumaat, 14 Mei 2010

ARINI ISETAN KLCC SALESSSS!!!

khas kepada member card isetan klcc...anda dipelawa utk terjah sopping sampai lebam...hanya utk arini sajer...sile2...aku dah samat dah t'hari td...giler arrr...panjang giler beratur...tp demi rege runtuh...aku sanggupppp!!!

balik kang...aku nak gi usha lagi..info ni aku sebarkan pd semua kwn2 bloggers aku dan pada semua sekali...

td aku sempat jmpa dan salam DATO MAZNAH...mmg humble la dia nih..yg x bagusnyer...bebudak isetan ni x kenal dato tuh...cian dia...boh layan dato tuh...dato tu nak jd membercard isetan...tp bebudak situ x layan...td aku tolong dia sekejap...terus dia hulurkan business card..perghhhhh..ada chance hantar CV nih....kahhhhhhhhhh...aku gurau jer...

Khamis, 13 Mei 2010

Video Aku Menari - Malam Award

smlm aku x sempat nak hapdet belog di atas sebab2 yg x bleh nak dielakkan...so spt yg dijanjikan dgn kwn2...aku attachedkan video aku menari masa malam award...

dlm video tu, aku ditarik ngan budak opis...bile aku nak turun jer dari pentas, dato tak bagi...huhuhu....

apa2 yg kurang atau terover...aku mintak maap yer...

video

Selasa, 11 Mei 2010

Malam Award - Part 2

kesinambungan gambo2 aku sepanjang dinner kat impiana hotel...harap jgn bosan yer...video menari bollywood tu akan ku selitkan next entry sbb entry skrg ni penoh ngan sesi bergambo...ya ampunnnn.....

gambar ni aku cilok dari camera opis...baru la terang sket...

aku ngan en somi...bergambo dlm ballroom


tu dia...spotlight suluh tepat kat aku, sejurus aku masuk ballroom..segan weiii...


ada2 je bebudak opis nih...siap tarikkan kusi utk aku..thanks ye!


time aku tgh sibuk nak mkn...almaklumlah dari pagi x jamah apa2...time tu lah, bebudak opis nih kaco aku...ekeke...


sesi bergambo ngan anak2 dara...aku sorang je mak dara disitu



aku kena tarik naik pentas nari bollywood..cuak jap...mula2 je malu...tp selepas tuh...kahhhhhhhhh


kan aku dah ckp...ni pun slow2 je tau...lepas tu, baru laju tahap kuasa kuda...ekeke...



org yg bertanggungjawab suh aku nari atas pentas


bergambo dgn salah sorang boss kat situ..Capt Jaikumar


ngan bebudak opis


bersama Dato Fuad...very humble person...suka sakat aku kat opis...


the black group


bergambo je kejenyer


masa menerima award


bersama dgn penerima anugerah lain


bersama dgn boss projek aku...Mr Wong







bersama dgn Dato Fuad dan Datuk Farish


sebelum balik...meh pose ramai2...meriah!