Khamis, 28 Januari 2010

Nokia Care

Kami somi isteri gi terjah Nokia Care One Utama lepas balik keje ari selasa lepas, tujuannyer adalah utk repair enpon somiku yg terjatuh mgu lepas....x sengaja terjatuh dari lemari...tinggi gak la lemari tuh...
kami dah try on byk kali, tp x leh gak...bile charge battery...dia panas semacam...cam nak malatop...maka haruslah anto ke kinik nokia..biar doc nokia tolong periksa kan...dlm dis week kami amik balik...
aku lak, sambil nyelam sambil minum air...somi hint aku suh survey2 phone..nak belikan utk aku kot? ontahlah...aku x soker nak melawan...baik aku turutkan kata somi...jgn byk tanya..ye tak??? kahhhhhhhh....

selamat datang ke nokia care

kat kaunter nokia


hai bang...pasang ayat ker? ekeekeke...
nama org ni SUE, manis orgnyer...



tengah isi form utk repair



borink menunggu


sementara laki aku repair enpon, aku merayap cari enpon...kahhhhhhhhhh



ni pun cam menarek

Rabu, 27 Januari 2010

Beg Aleesya

lambat aku balik smlm, aku sampai umah kul 9 lebey...leesya pun agak2 dah sangap nak tdo dah...tp aku kaco dia, x bagi dia tdo...windu nak main ngan dia...
aku balik lewat smlm, sbb singgah OU nak beli brg yg aku impikan tuh...tp sayangnyer no stok..lom ada rezeki..org tu ckp wiken ni stok baru sampai...harus ku ke sana wiken nih..insyAllah...
bg tidak menghampakan anak aku aleesya, aku belikan dia beg sandang chomel kat guardian...murah jerk..14.98 hengget ajer..soker tol leesya...sampai nak tdo pun x mo bukak beg tuh...jom layan gambo...


leesya skrg ni payah tol nak amik gambo, kena pegang baru dpt snap..tu pun sipi2 jer...


menjeling plak tu




inilah beg chomel yg aku rembat smlm...jadilah...





kabur la plak



dah beso dah anak dara ibu nih



landing atas katil plak



tgk tu, bukan main payah nak pandang camera



ibu dan anak




kemana2 dia carry beg tuh




Selasa, 26 Januari 2010

Bile Aleesya Kena Marah

kejadian ni berlaku sabtu lepas...masa dok lepak2 dlm bilik dgn anak dan somi aku...masa aku tgh dok borak2 ngan somi..tetiba anak aku aleesya...terkoyakkan magazine aku...jd aku pura2 marah dia..padahal aku xdelah nak marah mana pun...ekeke...senak pewot aku menahan gelak...

bile korang tgk video nih, tu lah pangai anak aku leesya..alhamdulillah, so far kalau aku marah or tegur dia..dia x melawan..sebaliknyer dia mendiamkan diri..pastu dtg peluk dan salam kita tanda minta maaf...syukur sgt2 dikurniakan anak mcm aleesya...bukan tujuan aku nak 'up'kan anak sendiri...cuma aku sgt2 bersyukur...begitu juga dgn korang, kalau anak pandai dgr kata dan pandai pujuk kita..korang pasti rasa seronok dan bersyukur kan? camtu gak la yg terjadi pd aku...sesungguhnyer anak adalah penyejuk hati kita di kala hati kita 'panas' dgn keadaan sekeliling...

video

Jumaat, 22 Januari 2010

Aku Hepi!!!

aku sgt hepi bile wiken menjelma..hotak ni asik igt nak berjalan...jadi aku target nak gi tmpt2 yg bleh menenangkan pikiran...nak tgu end feb tu nnt...lama sgt la pulok...

tp gaji lom masyuk lg...perlukah aku swipe card yg baru kuterima mgu lepas....pancing baek tol bank2 nih....meleleh tgk max credit dlm kad tuh...kalau ikut napsu, terasa nak sebat mcm2...better tgu dulu...wakaakakaka.....

enpon aku plak baru2 nih dah agak2 kiok, maka td bile aku lalu di belog bed....rasa cam cair je tgk enpon LG tuh...tp aci x bed, ko jual enpon bold tu kat aku...kan bed kan? wakakaka...(aku gurau2 jer...kang ada plak kena ukur baju di badan sendiri...sapa la aku kan???) tol tak kwn2 senegara ku sekalian....yeeeehaaaaaaaaa!!!!

skrg tiba masanyer aku kumpul segala agenda2 menarek utk end feb yg bakal menjelma nnt...60% persiapan sudah siap...tinggal 40% je lagi...by next week, time gaji...sumer settle! jadi for those yg terlibat...prepare for the celebration k!

PEACE NO WAR!!!

Rabu, 20 Januari 2010

&%*(%$

Places to Visit in Burma

Rangoon, Burma's capital city, lies at the southern end of the country. Though seedy and deteriorating in parts, the city is worth a brief visit. It is the polar opposite of other big Asian cities whose economies are growing faster than their infrastructures. In Rangoon, remnants of a solid infrastructure exist, but the city is at an economic standstill. Rangoon is now officially called Yangon by the current government, though it is still widely referred to by its old name.








seperti kata karam sigh walia "HUJAN EMAS DI NEGERI BURMA, HUJAN BATU DI NEGERI MALAYSIA, BAIK DOK DIAM2 DI NEGERI MALAYSIA"

"MENGATA DULANG PAKU SERPEH, MENGATA ORG DIA YANG LEBEH"

"TERLAJAK KETA BOLEH DIREVERSE, TERLAJAK KATA, BURUK PADAHNYER"

"BAGAIKAN HANJENG MENYALAK DI BUKIT"

"KERA DI HUTAN DISUSUKAN, KERA DI BANDAR, MENGUMPAT KAT BELAKANG"

"SEPANDAI2 BIAWAK MELOMPAT, AKHIRNYER GEDEBUK JATUH KE TANAH"

nota gampang: tak salah berkawan, ada aku kesah korang nak kwn ngan sapa yg korang nak...jgn dijolok sarang tebuan, sekiranyer terjumpa....nahas di jalanan....

PECAH KACA PECAH GABOS

SUDAH BACA BOLEH BERAMBOS

Selasa, 19 Januari 2010

Mak Ajak Aku Dating

t'hari td dlm kul 12.15, mak aku kol...ayat mak aku lebih kurang cenggini la "ko kat ner? dah kuar lunch lom? jom mak ngan abah amik ko kat opis...kita kuar mkn"....so aku apa lagi..terus letak tepi bekal yg bibik aku masakkan, aku ckp kat mak aku tgu kat simpang opis aku nih...wahhhhhhh...sonok tak terkata wei bile mak sendirik ajak kuar dating...apa lagi, kami sefamily gegeh la langgar traffic t'hari2 buta ni menghala ke kg baru...tempat peberet mak ngan abah aku...sambil borak2 sambil2 tu gak tanya kabar, tanya perkembangan adek aku sorang nih...sbb dia ni bakal menamatkan zaman bujang bulan jun nih...jd pada sapalah dia nak mintak tolong kan selain dari aku kak long dia nih...jd aku pakat ngan mak abah nak gi serbu nilai 3 ngan jalan tar cari barang2 kawen adek aku nih...tol2 last minit...aku plak yg terlebey cuak...adek aku rilek jer...mmg org lelaki cenggitu...pompuan je yg lebey suspen...derang ni rilek2 jer...tau2 dah jd laki org...tak gitu? ekeke.....


mmg best la mkn kat kg baru nih...sumernyer sodap2...rege pun x mahal sgt...


thanks mak ajak zura mkn td...sayang kat mak sgt2...zura tau mak rindukan zura kan??? zura pun rindukan mak...(huhuhu...sayu lak ati aku bile mak aku cicirkan aku kat opis td..ikut ati nak ikut derang balik...huwaaaaaaaaaaaaaa)

inilah satu2nyer adek kesayangan aku...Muhammad Firdaus namanyer

abah yg setia menunggu hidangan...zura tau abah rindukan zura...kan abah kan???

Ibuku yg menjadi penyejuk hatiku...i love u mak!




abah yg gegeh amik lauk utk kami...tahun ni genap umo abah aku 60 tahun...semoga abah sentiasa sehat dan dipanjangkan umo

ini pinggan aku....my peberet ikan keli bakar ngan air asam..walllahhhhhhhhh

tu pinggan adek aku...konon2 diet tp abis gak..kahhhhhhhhhh..xpe fir ada lagi 5bln nak kawen...



ini plak pinggan abah aku..penoh ngan sayur-sayuran...bagus abah



ini pinggan mak aku..simple tapi sedap


our ikan bakar..ikan keli tu pun tinggal sekor jer...gegeh aku berebut ngan org td



bismillahirahmanirrahim..jemput makan


panjang2kan tangan yer

lahai abah ku sorang...selera tol abah dpt mkn ngan aku

Isnin, 18 Januari 2010

Lepak ngan Family Masa Wiken

Wiken lepas, aku x kemana pun, kami lepak2 kat umah jer...spt biasa, aku main masak2 kat dapo ngan bibik, wat koci ngan nasi lemak, sementara tu laki aku la yang memandikan dan menyiapkan leesya...sonok gak bile wiken kita dok umah camni..tenang je...bile petang2 tu, kami layan naik moto jalan2 kat situ..nikmat tol! bile la gamaknyer aku nak bercoti panjang nih? adakah ujung bulan feb nnt? manalah tau kan..tetiba je nak berbbq kat tepian laut...insyAllah...ekekeke...x sabar tol nak berbbq beramai2...alangkah indahnyer idop...



ayah yg bertungkus lumus siapkan leesya...gambar mandi aku x snap sbb terlalu cekci utk ditonton..ekeke..




lahai suwitnyer


mata sure pandang ke tv jer...time tu rancangan mickey mouse clubhouse






selingan, ni sizzling mee yg aku mkn lunch td...sgt2 nyummy..


close up sket

Jumaat, 15 Januari 2010

Happy Anniversary ke 11 Tahun

korang sure terperanjat ngan tajuk entry aku nih...korang mesti pelik dan cuak kan sbb aku baru kawen ngan laki aku 4 thn..ni apa kejadahnyer aku letak 11 thn...citernyer begini

Genap 14hb January semalam, adalah tarikh keramat aku berkaple ngan somiku skrg...kami ditakdirkan berkaple pd 14 Jan 1999 sampailah skrg, masih fresh lg dlm ingatan aku bile dia dtg 'melamar' ngan sejambak bunga kat kolej cempaka/kenanga itm shah alam...perghhhh...siap main gitar u...malu seh ngan senior2 kolej...tp cinta punyer pasal..malu tolak tepi...wakakkaka...tp senior2 aku pun soker ngan somiku ini sbb rajin tolong derang...tolong apa, aku x amik port..janji tolong menolong...ekeke

pastu ajak aku gi tapak konvo mlm tu sambil pegang sejambak bunga...walaweiii berbunga2 hati...sampai kat tapak konvo dpt lak belon gas tuh...lagi la kembang setaman...mcm budak2 pun ye gak...tp mmg kitaorg bebudak apa time tuh....umo baru 19thn...wakakakaka....tu sumer sudah menjadi sejarah kami...tp tingin gak sbnrnnyer nak dpt sejambak bunga ngan belon gas tuh...aci tak kalau balik ni aku request camtu kat somi aku...mesti dia ckp aku buang tebiat kan....x pun kena gelak ngan leesya??? wakakakaka....

kami pun tunang pada 14hb January..cuma tahun je lain...tahun 2005...kebetulan jatuh pada aritu....so aku mmg soker la tarikh 14hb Jan nih..sgt2 bersejarah...smlm, aku terjumpa plak album pertunangan aku nih...aku hengat dah ilang, ghupe2nyer tersorok dlm kotak...tu pun bibik aku yg kemaskan...aku kepilkan beberapa keping gambo tunang aku nih..aku x soker sbnrnyer make up aku time tunang...cam apa ntah...very the opera cina..sgt tebal...huhuhu...
aku selitkan gambo aku masa dimakeupkan...very the putih kan? make up sgt2 tebal...i dont likeeeee....



kak ai kalau nampak ni, sure dia bantai gelak...kahhhhhhhhhh




aku ngan mak aku yg terchenta




bersama ngan mil aku yg berbaju kurung putih selepas cincin disarungkan

posing ngan bakal somiku...malu2 meow time tuh...



berdebar di atas katil...ceh...




ni konon2 posing la nih...versi itam putih